Njemačka

Smještena u srcu Evrope, poznata po bogatoj kulturi i tradiciji kao i odličnom obrazovnom sistemu, Njemačka predstavlja sjajnu destinaciju za inostrane učenike. Marljivost, efikasnost i gostoljubivost, samo su neki od kvaliteta koji se mogu pripisati Nijemcima. 

Ukoliko želite da poboljšate svoje znanje njemačkog jezika, upoznate Nijemce, njihovu kulturu i provedete neko vrijeme u zemlji veoma uređenog društvenog sistema, Nemačka je pravi izbor za vas. Progam Školska godina u Njemačkoj pruža priliku učenicima da pohađaju njemačku srednju školu, upoznaju svakodnevni život i kulturnu baštinu zemlje domaćina živeći u jednoj od volonterskih porodica.

NJEMAČKA ŠKOLA ( Gymnasium ili Gesamtschule)

U Njemačkoj školovanje je obavezno za učenike od 6 do 15 godina. Većina Nijemaca školuje se najmanje do 18. godine. Gimnazija je škola koja se pohađa od petog do trinaestog razreda, u nekim pokrajinama do dvanaestog. Odnos učenika i profesora u njemačkim školama je prijateljski, ali sa puno poštovanja. U većini škola obavezni su sledeći predmeti: njemački jezik, engleski jezik, matematika, fizika, hemija, biologija, informatika, geografija, istorija, muzičko i likovno obrazovanje, religija, sociologija. Školska godina, zavisno od pokrajine, počinje od kraja jula do polovine septembra. Program je namijenjen učenicima uzrasta od 15 do 18 godina, koji uče njemački jezik bar tri godine i imaju najmanje vrlo dobar uspjeh u školi.

Rok za prijavljivanje: najkasnije do 15. APRIL!

Willkommen nach Deutschland!

  • Majke Jugovića 1
  • Studentski dom Nikola Tesla Paviljon br. I
  • +387 65 823 007
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.nfoThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  •  www.columbus.ba

WORK AND TRAVEL

Top